+358 (0) 400 282 027 info@avtel.fi

Puhepalvelimet

Avaya IP Office on nykyaikainen IP pohjainen viestintäratkaisu pienten ja keskisuurten yritysten tarpeisiin. Järjestelmä on modularinen joten se soveltuu kaikille yrityksille kokoluokassa 2-2500 käyttäjää.

IP Officen päätelaitteet voivat olla joko digitaalisia puhelimia, PC softapuhelimia, tabletteja, tai ihan tavallisia GSM puhelimia tai älypuhelmia.

IP Office järjestelmään on saatavilla valikoima tehokkuutta lisääviä, sekä puhelinpalvelua parantavia sovelluksia. IP Office voidaan myös verkottaa usean toimipisteen ratkaisuksi.

IP Office ratkaisu voidaan toteuttaa paikallisasennuksena, hostattuna, tai vaikkapa pilvipalveluna.


[tabs] [tab title=”Ominaisuudet”]
 • Saapuvan numeron näyttö: IP Office näyttää saapuvan numeron kaikissa näytöllisissä päätelaitteissa, myös analogisissa alaliittymissä.
 • Ruuhka- ja yötiedotteet: Järjestelmään voidaan asentaa tiedotelaite, jolla toteutetaan sarjakohtaiset ruuhkatiedotteet jonossa oleville puheluille tai yötiedote yrityksen ollessa suljettuna. Vastaaja ja Unified
 • Vastaaja ja Unified Messaging: IP Office integroitu vastaaja huolehtii puheluista myös silloin kun niihin ei päästä vastaamaan. Vastaaja voi toimia henkilökohtaisena, sekä ryhmäkohtaisena puhelinvastaajana/tiedotelaitteena. Vastaajaviestit voidaan kuunnella millä tahansa päätelaitteella. Myös matkapuhelimella. Vastaaja voidaan integroida yrityksen olemassaolevaan sähköpostipalveluun. Viestit voidaan purkaa tällöin millä tahansa päätelaitteella, vaikkapa esim. Matkapuhelimella tai tabletilla.
 • Pitomusiikki: IP Officeen voidaan liittää ulkoinen pitomusiikkilaite, tai se voi hyödyntää pitomusiikkitiedostoa.
 • Poissaoloviestit: Alaliittymään voidaan asettaa poissaoloviestejä. Viestejä on useita erilaisia. Poissaoloviesti nähdään toiminnepuhelimen näytöltä, tai vaihteenhoitajan päätteeltä kun soitetaan alaliittymään.
 • Halvimman reitin valinta: Vaihteessa on jo perusominaisuutena halvimman puhelureitin valinta. Toiminteen avulla puhelut voidaan reitittää aina edullisinta puhelureittiä käyttäen.
 • ACD Puhelunohjaus: IP Officessa on monipuolinen ACD-puheluiden ohjaus. Puhelut voidaan reitittää tarvittaessa niin tehokkaasti ettei vastaamattomia puheluita enää synny.
 • Kuulutus: Kaikilla päätelaitteilla voidaan suorittaa kuulutus. IP Office järjestelmään voidaan liittää myös ulkoinen kuulutusjärjestelmä.
 • Ovirele: IP Officella voidaan tarvittaessa ohjata vaikkapa oven sähkölukkoa tai porttia.
 • Toimipisteiden yhdistäminen tietoliikenneverkon yli: Toimipisteet voidaan verkottaa keskenään (Small Community Networking). Tämän jälkeen puhelut toimipisteiden välillä ovat veloituksettomia, sekä vaihteen toiminteet läpinäkyviä toimipisteiden välillä. Jos toimipisteiden väliseen tietoliikenneverkkoon tulee vika niin järjestelmä osaa reitittää puhelut varareittejä pitkin.
 • Liitännät yleiseen puhelinverkkoon: IP Officeen löytyy kaikki olemassa olevat keskusjohtovaihtoehdot; SIP, ISDN ja jopa Analogiset keskusjohdot.
 • IP puhelut: IP-Office järjestelmällä voidaan toteuttaa veloituksettomat IP-puhelut toimipisteiden välillä. IP Officeen voidaan liittää myös yksittäiset IP-alaliittymät internetin yli, esimerkiksi ulkomailla.
 • IP Office tukee H-323 ja SIP protokollaa ja siitä löytyvät kaikki yleisimmät pakkauskodekit.
 • IP puheen avulla avulla yritys- ja kuntaverkot voidaan toteuttaa yksinkertaisesti ja helposti.
 • Modulaarinen: IP Office kasvaa käyttäjätarpeen mukaan lähes portaattomasti muutamasta alaliittymästä aina 2500 alaliittymään asti. Järjestelmää hankittaessa ei siis kerralla tarvitse ostaa turhaa kapasiteettia, vaan sitä voidaan lisätä pikkuhiljaa lisensoimalla uusia käyttäjiä. IP 500V2 keskusyksikkö kasvaa 384 alaliittymään asti ja tehokkaampi Server edition tai Virtual server edition jopa 2500 käyttäjään asti
 • Virtualisointi: Avaya IP Office Järjestelmä voidaan toteuttaa kokonaan virtualisoidun palvelimen päälle. Tällöin itse järjestelmä voi olla sijoitettuna konesali palveluntarjoajalla ja asiakkaalla itsellään on pelkät päätelaitteet. Tuetut virtuaalialustat ovat: Microsoft Hyper-V, AMI ja KVM.
 • Langattomat Dect-puhelimet: Avaya IP officeen voidaan liittää langattomia Dect puhelimia. Dect käsipuhelimia on useita eri malleja jokaiseen käyttötarpeeseen. Perusmalli, pölytiivis malli ja iskunkestävä kaasutiivis malli räjähdysherkkiin tiloihin. Käsipuhelimet tukevat järjestelmän erikoistoiminteita. Käsipuhelimeen on saatavilla runsaasti lisävarusteita.
  Tukiasemat eivät tarvitse erillistä kaapelointia vaan ne kytketään LAN verkkoon.
 • Skype For Business liitäntä (Optio): Skype for Business voidaan liittää Avaya IP Officeen. Näin ollen käyttäjä joka on jo muutenkin tottunut käyttämään Skype For Businesta yrityksen sisäiseen kommunikaatioon, voi nyt käyttää sitä päätelaitteena myös ulkopuheluihin.
[/tab] [tab title=”Lisenssillä aktivoitavat lisäominaisuudet”]

Mobile Worker
Alaliittymäksi, tai alaliittymän rinnalle rinnalle voidaan määritellä ulkoinen päätelaite. Tyypillisesti tämä päätelaite on matkapuhelin. Puhelun soidessa alaliittymässä myös matkapuhelin soi. Puhelu voidaan siirtää alaliittymästä matkapuhelimeen tai päinvastoin. Varattulamppukenttä näyttää alaliittymän tällöin varattuna.

Erityisellä One-X Mobile Clientillä saadaan vaihteen toiminteita tuotua matkapuhelimeen. One-X Client on saatavilla Androideihin, sekä Apple-puhelimiin.
(Huom Vain IP500V2)

Officeworker
Avaya IP Office OfficeWorker mahdollistaa One-X käyttöliittymän, jolla voidaan ohjata puheluita, vastaajaa ja nähdä kollegoiden tilatiedot. Lisäksi se mahdollistaa Skype For Business integraation. Siinä on myös Outlook Plug—In sekä Sales Force Plug-In.

Office Worker mahdollistaa myös Communicator Softphone sovelluksen tietokoneelle tai tabletille.

Teleworker
Avaya IP Office Tele Worker mahdollistaa One-X käyttöliittymän, jolla voidaan ohjata puheluita, vastaajaa ja nähdä kollegoiden tilatiedot. Lisäksi se mahdollistaa Skype For Business integraation.

Siinä on myös Outlook Plug—In sekä Sales Force Plug-In.
(Huom Vain IP500V2)

Power User
Power User on yhdistelmäprofiili joka yhdistää ominaisuudet; Mobile Worker + Office Worker + Teleworker

Receptionist, eli Vaihteenhoitajan PC välityspöytä
Vaihteenhoitajan PC välityspöytä. Helppokäyttöisellä välittäjän pääteohjelmistolla voidaan yhdistää ja parkkeerata puheluita, nähdään alaliittymien tilat, puhelun tiedot, puhelinluettelo ja jonottavat puhelut.

Vaihteenhoitaja pääsee myös käsiksi alaliittymän asetuksiin, kuten soitonsiirtoihin, ryhmäedustuksiin sekä estämään saapuvat puhelut.

Vaihteenhoitajan puhelinluettelo voidaan integroida yrityksen AD tietokantaan.
Vaihteenhoitajia voi olla järjestelmässä 4 kpl

3rd party SIP alaliittymät
Avaya IP Office tukee SIP alaliittymiä. Tämä mahdollistaa erityyppisten SIP päätelaitteiden kytkemisen osaksi Avaya IP Office järjestelmää. SIP päätelaitteita ovat esim. useat erimerkkiset SIP pöytäpuhelimet, Videopäätelaitteet, ATA-sovittimet, joilla esim. analogiset päätelaitteet voidaan kytkeä IP alaliittymäksi, sekä matkapuhelimet jotka voidaan liittää järjestelmän alaliittymiksi Internetin tai W-Lanin välityksellä.

Preferred Puheposti
Avaya IP-Office järjestelmä voidaan varustaa monipuolisella puhepostisovelluksella, jolla voidaan toteuttaa vaativimmat ja monimutkaisimmat puhepostijärjestelmät. Preferred puhepostilla voi nauhoittaa, tehdä interaktiivisia valikoita, monitoroida jonotilannetta ja jonotusaikaa, ottaa vastaan faxeja (edelleenohjaus) sekä aktivoida herätykset hotelleissa ja laivoilla.

Avaya IP Office Media Manager Puheentallennus
Avaya IP Officella voidaan tallentaa puhelut alaliittymiin tai ryhmiin. Tallennus tapahtuu salatussa muodossa, joten tietoturva säilyy. Tallennetut puhelut voidaan hakea eri hakukriteereiden perusteella ja tallentaa ulkoiseen muistilaitteeseen tai lähettää sähköpostilla.

[/tab] [tab title=”Tuotekortti”]

Lataa tuotekortti…

[/tab] [/tabs]